Jan Willem van de Groep

Jan Willem van de Groep is founder ARXlabs, Factor Zero en Challenge the Future. Hij was tot voor kort verbonden aan het energietransitieprogramma Energiesprong. Binnen dat programma richtte hij zich op het versnellen van radicale innovaties door ondermeer de introductie van een nieuw industrieel sectormodel. Datzelfde doet hij nu als entrepreneur.

Jan Willem is bedenker en drijvende kracht achter de Stroomversnelling. Een deal tussen een flink aantal corporaties en grote bouwers. De Stroomversnelling richt zich op innovatie en industrialisatie van renovatie waardoor ten minste 111.000 woningen worden gerenoveerd naar het niveau Nul op de Meter.

Innovatie en duurzame ontwikkeling

Zijn passie ligt bij innovatie en duurzame ontwikkeling. Inspiratie haalt hij vooral uit andere sectoren, waar creatieve coalities garant staan voor ‘value for money’. Binnen het programma EnergieSprong richt hij zich op het versnellen van duurzame innovatie door nieuwe vormen van opdrachtgeverschap, kennisdeling, slimme coalities in de bouw en conditionering.

EnergieSprong probeert de condities te creëren waarmee grote sappen gezet kunnen worden in de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Het begrijpen en vervlechten van verdienmodellen is daarbij misschien wel de belangrijkste sleutel om nieuwe deuren te openen naar een duurzame en energie-neutrale gebouwde omgeving in 2030.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam